Екипите на турската крајбрежна стража за 5 месеци од Егејското Море спасија 25.445 лица

Во рамките на активностите на екипите на турската крајбрежна стража од Егејското Море во близина на градовите Измир, Ајдин, Чанаккале и Мугла за 5 месеци беа спасени 25.445 лица

500540
Екипите на турската крајбрежна стража за 5 месеци од Егејското Море спасија 25.445 лица

Екипите на Командата на крајбрежната стража на Турција во првите 5 месеци од годинава пд Егејското Море спасија 25.445 лица кои по незаконски патишта се обидуваа да заминат за грчките острови.

Според објавеното соопштение од Губернијата на Измир екипите на Командата на крајбрежната стража кои во рамките на „Операцијата Надеж во Егејското Море“ ги продолжуваат своите контроли за спречување на незаконските премини во периодот од 1 јануари до 27 мај во Егејското Море реализираа 554 активности за пребарување и спасување.

Во рамките на овие активности од Егејското Море во близина на градовите Измир, Ајдин, Чанаккале и Мугла беа спасени 25.445 лица.Слични вести