Турските вооружени сили продолжуваат да нанесуваат тежок удар на ПКК

12 терористи на ПКК им се предадоа на безбедносните сили во Нусајбин и Ширнак.

499457
Турските вооружени сили продолжуваат да нанесуваат тежок удар на ПКК

Турските вооружени сили продолжуваат да нанесуваат тежок удар на терористичката организација ПКК

Во операциите во Мардин и Ширнак загинаа 21 терорист.

Соопштението во врска со операциите беше објавено од страна на Генералштабот.

Во операциите во Нусајбин кај Мардин загинаа 4, а во Ширнак 17 терористи на ПКК.

12 терористи на ПКК им се предадоа на безбедносните сили во Нусајбин и Ширнак.Слични вести