Почина војникот кој беше ранет на 11 мај и се наоѓаше на лекување во болницата ГАТА во Анкара

Војникот кој беше ранет на 12 мај за време на операциите во градот Ширнак и време се наоѓаше на лекување во болницата на Воената медицинска академија Ѓулхане (ГАТА) во Анкара и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и го загуби животот

Почина војникот кој беше ранет на 11 мај и се наоѓаше на лекување во болницата ГАТА во Анкара

Почина војникот кој беше ранет за време на операциите на безбедносните сили против тероризмот во градот Ширнак и кој извесно време се наоѓаше на лекување во болницата на Воената медицинска академија Ѓулхане (ГАТА) во Анкара.

Во објавеното соопштение преку интернет страницата на Генералштабот се истакнува дека војникот кој беше ранет на 12 мај за време на операциите во градот Ширнак и се наоѓаше на лекување во болницата на Воената медицинска академија Ѓулхане (ГАТА) во Анкара и покрај сите напори на лекарите синоќа им подлегна на раните и го загуби животот.

Во соопштението се изразува сочувство до семејството и блиските на починатиот војник и до Турските вооружени сили.Слични вести