Во реализирана воздушна операција на планината Кандил се убиени 30 терористи

Вореализираната воздушна операција од страна на Турските вооружени сили (ТВС) на планината Кандил на северот на Ирак се убиени 30 терористи на ПКК

495537
Во реализирана воздушна операција на планината Кандил се убиени 30 терористи

Турските вооружени сили (ТВС) соопштија дека на 19 мај била реализирана воздушна операција врз позициите на терористичката организација ПКК во областа на планината Кандил во северниот дел на Ирак.

Според првичните претпоставки во воздушната операција се убиени 30 терористи на ПКК.

Воени авиони на Командата на воздушните сили вчера реализираа воздушен напад на областа Метина во северниот дел на Ирак во кој беа уништени 11 терористички цели.Слични вести