Министерот за одбрана Исмет Јилмаз престојува во посета на Азербејџан

Министерот за одбрана Исмет Јилмаз во Баку ќе се состане со министрите за одбрана на Азербејџан и Грузија по што ќе учествува и на тројниот состанок меѓу Турција, Азербејџан и Грузија

491108
Министерот за одбрана Исмет Јилмаз престојува во посета на Азербејџан

Министерот за одбрана Исмет Јилмаз престојува во посета на Азербејџан.

Исмет Јилмаз во рамките на своите официјални средби и разговори во Баку најпрвин ги посети спомен гробиштата на паднатите борци во Гебеле каде што положи цвеќе, а потоа ги посети споменикот на Хајдар Алиев и културниот центар.

Министерот за одбрана Исмет Јилмаз ќе се состане со министрите за одбрана на Азербејџан и Грузија по што ќе учествува и на тројниот состанок на министрите за одбрана на Турција, Азербејџан и Грузија.Слични вести