Бројот на уапсени во врска со терористичкиот напад на 13 март во Анкара уапсени уште 3 лица

Во врска со терористичкиот напад со возило-бомба пред градската автобуска постројка на 13 март во Ѓувенпарк во Кизилај во Анкара се уапсени уште три лица со што бројот на уапсените се зголеми на 8 лица

491344
Бројот на уапсени во врска со терористичкиот напад на 13 март во Анкара уапсени уште 3 лица

Во рамките на истрагата во врска со терористичкиот напад со возило-бомба натоварено со експлозив пред градската автобуска постројка на 13 март во Ѓувенпарк во Кизилај во Анкара, бројот на уапсените лица се зголеми на 8 лица.

Републичките јавни обвинители од чија страна се води истрагата во врска со бомбашкиот терористички напад во Ѓувенпарк во Кизилај во Анкара, тројцата од четворицата притворени лица во Анкара, Истанбул и Карс беа испратени пред дежурниот мировен кривичен суд со барање да бидат уапсени.

Јавните обвинители побараа лицата А. К. и С. К. да бидат уапсени поради сторени кривични дела „Нарушување на единството на државата и територијалниот интегритет на земјата“ и „обид за убиство“, а лицето С.Ј. поради стоерно кривично дело „Нарушување на единството на државата и територијалниот интегритет на земјата“.

Тројцата притворени осомничени лица по сослушувањето во дежурниот мировен кривичен суд беа уапсени.Слични вести