Во судирите со терористите во подрачјето Даглиџа кај Хакќари загина еден турски војник

Турските вооружени сили остваруваат сеопфатна воздушна операција целите на ПКК на во земјава и северот на Ирак

490734
Во судирите со терористите во подрачјето Даглиџа кај Хакќари загина еден турски војник

Според безбедносни извори, утринава започна операција подржана од воздушните сили против припадниците на терористичката организација ПКК на ридот Курки на границата со Ирак во подрачјето Даглиџа.

Во судирите со терористите во рамките на операцијата загина еден турски војник.

Турските вооружени сили остваруваат сеопфатна воздушна операција целите на ПКК на во земјава и северот на Ирак.

Во рамките на 9-те посебни воздушни операции на Турските вооружени сили на Авашин, басјан, Чукурџа, Зап, Харкук Газар, метина, кандил, Синат, Хафтанин и Геванакурки, заедно со терористите, засолништата, складиштата за оружје и позициите беа уништени 98 цели на терористичката организација ПКК.

Во соопштението објавено од страна на Турските вооружени сили беше истакнато дека и натаму продолжуваат воздушните операции во земјава и преку границата.

Од друга страна пак, целите на ДЕАШ кои беа утврдени северно од Алепо беа бомбардирани со хаубиците Фиртина на Турските вооружени сили.

Како резултат на истовремените воздушни операции на Коалиционите сили врз подрачјата Дудијан, Џакка, џариз, Барагидах, Кафрах, кара Ѓопру и Јахмул, беа убиени 45 терористи на ДЕАШ.

Исто така беа уништени и пет одбранбени позиции на терористичката организација.Слични вести