Министерот за правда Бекир Боздаг го прими јавниот обвинител на Р. Македонија Марко Зврлевски

На приемот во министерството за правда кој се одржа зад затворени врати и траеше приближно еден час беше разговарано за прашања од сферата на взаемната соработка во судството помеѓу двете земји

488676
Министерот за правда Бекир Боздаг го прими јавниот обвинител на Р. Македонија Марко Зврлевски
adalet bakanı bozdağ makedonya başsavcısı marko zvrlevski kabul 2.jpg
adalet bakanı bozdağ makedonya başsavcısı marko zvrlevski kabul 3.jpg

Министерот за правда Бекир Боздаг вчера во Анкара го прими јавниот обвинител на Република Македонија Марко Зврлевски кој престојува во неколкудневна посета на Турција.

Приемот во министерството за правда се одржа зад затворени врати и траеше приближно еден час.

На средбата беше разговарано за прашања од сферата на взаемната соработка во судството помеѓу двете земји.

На средбата присутвуваа и Републичкиот главен јавен обвинител на Врховниот апелационен суд Мехмет Акарџа, Републичкиот заменик главен јавен обвинител на Врховниот апелационен суд Халил Адиѓузел, генералниот директор за меѓународнио право и надворешни односи на министерството за правда Харун Мерт, амбасадорот на Македонија во Анкара Звонко Муцунски и функционери на министерството за правда.Слични вести