Турција ги гранатира позициите на ДЕАШ во Сирија

Во нападот биле погодени 3 возила и 3 ракетно лансирни рампи на терористичката организација ДЕАШ.

486501
Турција ги гранатира позициите на ДЕАШ во Сирија

55 терористи на ДЕАШ загинале во нападот на позициите на оваа терористичка организација во Сирија.

Турски вооружени сили ги гранатираа позициите на ДЕАШ од Килис. Нападот бил реализиран со батерии од типот Обус со дострел од 40 километри кои ги погодиле Суран  и Тале ел Хишн северно од Алепо и Барадигах и Кушакчик во северот на Сирија.

Во нападот биле погодени 3 возила и 3 ракетно лансирни рампи на терористичката организација ДЕАШ.Слични вести