Решително продолжуваат операциите во борбата против тероризмот

Целите на терористичката организација во Гара и Хаккурк успешно беа погодени и уништени

485702
Решително продолжуваат операциите во борбата против тероризмот

Решително продолжуваат операциите во борбата против тероризмот

Турските вооружени сили извршија нова воздушна операција на позициите на сепаратистичко терористичката организација ПКК на северот на Ирак.

Целите на терористичката организација во Гара и Хаккурк успешно беа погодени и уништени.

Засолништата, бункерите и позициите на терористичката организација успешно беа погодени.

Во соопштението што беше објавено од страна на воените претставници беше истакнато дека авионите кои успешно ја реализираа задачата, се вратија во базата.Слични вести