Турција одговори и возврати на сите напади насочени против нејзините територии

ДЕАШ, најголемиот цех во врска со овие напади го плати со операциите што беа извршени против неа

484250
Турција одговори и возврати на сите напади насочени против нејзините територии

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека Турција одговори и возврати на сите напади насочени против нејзините територии и нема да ги остави без одговор.

Во говорот на 25-от Собир на градоначалниците во претседателскиот дворец, претседателот Ердоган остро реагираше на исфрлањето ракети од страна на терористичката организација ДЕАШ од позициите во Сирија врз Килис и потсети на операциите кои се преземаат против оваа организација во последните денови.

Претседателот Ердоган рече дека организацијата ДЕАШ, најголемиот цех во врска со овие напади го плати со операциите што беа извршени против неа. Ако продолжат, тогаш ќе бидат изложени на уште поголеми загуби. Многу добро ни се познати намерите кои се кријат во позадината на провокациите насочени против нашата земја. Бидете убедени дека нема да успеат, подвлече претседателот Ердоган.

Надоврзувајќи се на предлогот за уставните промени во врска со укинувањето на политичкиот имунитет во Големото национално собрание на Турција, претседателот Ердоган рече:

Познато ни е до каде се протегаат краците на медиумите кои наводните пратеници кои можат да ја пеат терористичката химна на преговорите за укинување на политичкиот имунитет ги изнесуваат како херои, рече претседателот Ердоган.Слични вести