Лидерот на Партијата за големо единство (ББП) Мустафа Дестиџи приведен на сослушување во Израел

Лидерот на Партијата за големо единство (ББП) Мустафа Дестиџи и делегацијата во негова придружба беа приведени на сослушување на аеродромот во Тел Авив во Израел

484796
Лидерот на Партијата за големо единство (ББП) Мустафа Дестиџи приведен на сослушување во Израел

Претседателот на Партијата за големо единство (ББП) Мустафа Дестиџи и делегацијата во негова придружба на враќање од Израел во Турција биле приведени на сослушување на аеродромот.

Извори од Партијата за големо единство (ББП) велат дека лидерот на партијата Мустафа Дестиџи и делегацијата во негова придружба кои по повод ноќта Мираџ ја псоетија Месџид-и Акса по четири дневната посета и остварените разговори на враќање во Турција утрово во 07:30 часот според турско време биле приведени на сослушување на аеродромот во Тел Авив.

Лидерот на Партијата за големо единство (ББП) Мустафа Дестиџи и делегацијата во негова придружба не беа информирани во врска со тоа зошто биле приведени на сослушување. 

По сослушувањето кое што траело приближно еден и пол час Дестиџи беше пуштен, додека потпретседателот на партијата Илкер Кајалиоглу беше притворен.

По ваквиот развој претседателот на Партијата за големо единство (ББП) Мустафа Дестиџи истакна дека се додека не биде пуштен и Илкер Кајалиоглу нема да замине од Израел.

Партијата за големо единство (ББП) Мустафа Дестиџи и делегацијата во негова придружба по сослушувањето од Израел се вратија во Турција.Слични вести