Чавушоглу одржа телефонски разговор со англискиот колега  Хамонд

Главна тема на разговорите беа случувањата во Сирија

484690
Чавушоглу одржа телефонски разговор со англискиот колега  Хамонд

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу одржа телефонски разговор со англискиот колега  Филип Хамонд во врска со случувањата во Сирија.

Според дипломатски извори, главна тема на разговорите беа случувањата во Сирија.

На средбата беше постигната согласност околу датумот на состанокот што ќе се одржи во врска со преговорите посветени на оваа земја.

Во текот на неделава мсогинистерот Чавушоглу одржа телефонски разговори и со американскиот државен секретар Џон Кери и францускиот министер за надворешни работи Жан-Марк Ајро.

На средбите беа разменети мислења во врска со последните случувања во Сирија и особено нападите врз цивилите во Алепо.Слични вести