ПКК изврши напад на воената база во Шемдинли кај Хакќари

Во нападот загинаа 2 војници

482856
ПКК изврши напад на воената база во Шемдинли кај Хакќари

Терористичката организација ПКК изврши напад на воената база во Шемдинли кај Хакќари.

Во нападот загинаа 2 војници.

Пешадискиот војник Ајхан Ердоган и пешадискиот десетар Муталип Сојлу кои загинаа во нападот имаа само уште 28 дена до завршувањето на воениот рок.

Безбедносните сили започнаа сеопфатна операција со поддршка од воздух за уништување на терористите.Слични вести