Во Берлин и Бремен уапсени двајца таканаречени раководители на терористичката ПКК

Во германскиот главен град Берлин и во градот Бремен беа уапсени двајца таканаречени раководители на терористичката организација

480305
Во Берлин и Бремен уапсени двајца таканаречени раководители на терористичката ПКК

Удар врз терористичката организација ПКК и во Германија.

Во германскиот главен град Берлин и во градот Бремен беа уапсени двајца таканаречени раководители на терористичката организација.

Во врска со едниот од уапсените терористи се истакнува дека бил регионален одговорен на терористичката организација за Бремен.

Установено е дека истиот терорист претходно бил одговорен за Берлин.

Вториот уапсен терорист и обезбедувал финансиска поддршка на терористичката организација.

Заведено е дека двајцата уапсени таканаречени раководители собирале насилно пари од работни места во сопственост на Турци.

Продолжува кривичната истрага во врска со двајцата уапсени терористи.Слични вести