Претседателот Ердоган од кокпитот им го честита на пилотите Светскиот ден на пилотите

Претседателот Ердоган на пат за Хрватска од кокпитот на авионот „ТУР“ им го честита на пилотите Светскиот ден на пилотите

478844
Претседателот Ердоган од кокпитот им го честита на пилотите Светскиот ден на пилотите

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган на пат за Хрватска влезе во кокпитот на авионот „ТУР“ и притоа преку безжичната фреквенција која што пилотите ја воспоставуваат со контролната кула за воздушен сообраќај им го честита на пилотите Светскиот ден на пилотите.

Претседателот Ердоган по остварената посета на Азербејџан оттука отпатува за Хрватска и притоа по патот влезе во кокпитот на авионот „ТУР“.

Ердоган седна на седиштето веднаш зад пилотот и преку фреквенцијата од која се воспоставува комуникација меѓу контролорите на воздушниот сообраќај и пилотите им го честита на пилотите 26 април Светскиот ден на пилотите.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган преку фреквенцијата ја сподели со пилотите пораката на турски и англиски јазик „Ви го честитам Светскиот ден на пилотите.Слични вести