Априлски снег во Ерзурум

Граѓаните на Ерзурум денеска беа изненадени од ненајдениот априлски снег кој го покри градот

476159
Априлски снег во Ерзурум

Ерзурум целиот под снежна покривка денес изгледа како ка излегол од новогодишните честитки.

Снегот почна да врне уште синоќа во доцните часови и продолжи и во утринските часови, така да на граѓаните им предизвика проблеми во сообраќајот.

Возачите доживуваат тешки моменти во сообраќајот. Снегот ги покри сите дрвја по парковите и во другите зелени површини на голема радост на децата, кои се чини дека беа единствените кои уживаа во задоцнетите зимски задоволства.Слични вести