Безбедносните сили ги продолжуваат операциите против терористите

Во операциите на безбедносните сили во населеното место Јуксекова во округот Хаќќари терористите кои се земени под безбедносен обрач претрпуваат тешки загуби

471536
Безбедносните сили ги продолжуваат операциите против терористите

Едно лице таканаречено одговорно лице на терористичката организација ПКК во населеното место Јуксекова во округот Хаќќари и уште 6 мина терористи на ПКК им се предадоа на безбедносните сили.

Во операциите на безбедносните сили во населеното место Јуксекова во округот Хаќќари терористите кои се земени под безбедносен обрач претрпуваат тешки загуби.

Од друга страна екипите на Командата на жандармеријата реализираа едновремени операции против лица за кои што е установено дека водат активности во име на терористичката организација ПКК во Истанбул, Бинѓол, Коџаели, Анталија и Малатја.

Во операциите беа приведени 10 сомнителни лица.

По спроведените законски постапки во јавното обвинителство беа уапсени 5 лица од вкупно 10-те приведени.Слични вести