Во отворен оган од страна на терористите во Дерик-Мардин животот го загуби еден полициски службеник

Во населеното место Дерик во округот Мардин терористи отворија оган со автоматско оружје на полициските згради и притоа животот го загуби еден полициски службеник

467965
Во отворен оган од страна на терористите во Дерик-Мардин животот го загуби еден полициски службеник

Во отворен оган со автоматско оружје од страна на терористите на полициските згради во населеното место Дерик во округот Мардин животот го загуби еден полициски службеник.

Според добиени информации терористи отворија оган со автоматско оружје на полициските згради во маалото Бахчелиевлер во населеното место Дерик во округот Мардин.

Во нападот беа ранети еден полициски службеник и еден цивил.

Повредените беа префрлени на лекување во државната болница во Дерик, но и покрај сите напори на лекарите ранетиот полициски службеник им подлегна на ранети и го загуби животот.Слични вести