Две ракети истрелани од сириска страна паднале во центарот на Килис

Ракетите биле истрелани од подрачјето под контрола на ДЕАШ

466209
Две ракети истрелани од сириска страна паднале во центарот на Килис

Две ракети истрелани од сириска страна паднале во центарот на Килис турски пограничен град.

Инцидентот се случил денеска во раните утрински часови а според првичните претпоставки ракетите усмртиле едно лице.

Ракетите биле истрелани од подрачјето под контрола на ДЕАШ.

Полицијата веднаш по инцидентот покрена истрага.

Сличен инцидент во Килис се случи на 8 март кога две деца и една жена загинаа од куршуми од качуши истрелани од сириска страна исто така од територија под контрола на ДЕАШ.Слични вести