Денеска ќе се одржи безбедносен самит под претседателство на претседателот Ердоган

На безбедносниот самит ќе се разговара за борбата против тероризмот, актуелни регионални прашања како азербејџанско-ерменската тензија и Сирија и борбата против илегалната миграција

463918
Денеска ќе се одржи безбедносен самит под претседателство на претседателот Ердоган

Денеска во претседателската палата во Бештепе во Анкара ќе се одржи безбедносен самит под претседателство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

Самитот ќе започне во 19:00 часот според турско време, а ќе се разговара за прашањето посветено на борбата против тероризмот.

Освен тоа на безбедносниот самит ќе бидат разгледани и актуелни регионални прашања како азербејџанско-ерменската тензија и Сирија, како и борбата против илегалната миграција.Слични вести