Во Џејланпинар на турско-сириската граница фатени 37 лица

Безбедносните сили кај населеното место Џејланпинар во округот Шанлиурфа на турско-сириската граница реализираа операција на група лица за кои беше установено дека по незаконски патишта се обидувале да се префрлат од Сирија во Турција

463626
Во Џејланпинар на турско-сириската граница фатени 37 лица

Во населеното место Џејланпинар во округот Шанлиурфа фатени 37 лица кои по незаконски патишта се обидувале да се префрлат од Сирија во Турција.

Безбедносните сили кај населеното место Џејланпинар во округот Шанлиурфа реализираа операција на група лица за кои беше установено дека по незаконски патишта се обидувале да се префрлат од Сирија во Турција.

Притоа беа фатени 37 лица со сириско државјанство меѓу кои имаше и жени и деца.

За фатените 37 лица беше установено дека дошле од областа Ресулајн која се наоѓа под контрола на ПЈД, сириски продолжеток на терористичката организација ПКК.

Фатените лица беа испратени на сослушување во Командата на жандармеријата во Џејланпинар.​Слични вести