Плакета за Емине Ердоган од Агенцијата за детски и семејни услуги на општината Вашингтон

Емине Ердоган ја посети изложбата посветена на Авганистан што се одржува во галеријата Артур Саклер

463213
Плакета за Емине Ердоган од Агенцијата за детски и семејни услуги на општината Вашингтон

Агенцијата за детски и семејни услуги на општината Вашингтон на сопругата на претседателот Ердоган, Емине Ердоган и додели плакета.

Плакетата на госпоѓа Ердоган и беше доделена по повод придонесот на Турција.

Јавната агенција е одговорна за пружање помош на сите семејства и деца кои имаат потреба од материјална помош, поради што во знак на благодарност на Турција, особено активностите на вработените во амбасадата во Вашингтон за нивната поддршка на децата, на госпоѓа Ердоган и ја врачија плакетата.

На свеченоста што се одржа во резиденцијата на Амбасадата на РТ во Вашингтон, присуствуваа министерката за семејни и социјални политики Сема Рамазаноглу, пратеничката од Истанбул Равза Кавакчи и низа сопруги на министри.

Емине Ердоган ја посети изложбата посветена на Авганистан што се одржува во галеријата Артур Саклер во рамките на музејскиот комплекс Институтот Смитсониан во Вашингтон.Слични вести