Две деца загинале во експлозија на бомба

Децата биле жртви бомба поставена од страна на Терористичката организација ПКК

462843
Две деца загинале во експлозија на бомба

Смртта за овие невини животи настапила кога ја отвориле кутијата оставена од страна на терористите пред нивната куќа во Џизре кај Ширнак во Јужна Турција во која имало бомба.

Во експлозијата на бомбата на местото на настанот загинеле 4 годишниот Харун Чагли и 6 годишната Ајшенур Гечит. И покрај тоа што несреќните деца веднаш биле префрлени во најблиската болница за нив веќе било предоцна.

После одбукцијата на нивните безживотни тела тие им биле предадени на ужалените семејства.

Полицијата покрена истрага за обелоденување на случајот.Слични вести