Фејсбук сметката на премиерот Давутоглу со над 1 милион 600 илјади лајкувачи

Бројот на лајкувачи на сметката на Давутоглу на Фејсбук на арапски јазик која беше отворена на 27 јануари 2016 година изнесува над 1 милион 600 илјади лица

458964
Фејсбук сметката на премиерот Давутоглу со над 1 милион 600 илјади лајкувачи

Сметката на премиерот Ахмет Давутоглу преку социјалната мрежа Фејсбук на арапски јазик буди голема заинтересираност.

Бројот на лајкувачи на сметката на Давутоглу на Фејсбук на арапски јазик која беше отворена на 27 јануари 2016 година изнесува над 1 милион 600 илјади лица.

Преку сметката освен објави во врска со актуелните случувања во Турција, во нејзиниот регион и на меѓународна арена се споделуваат и низа активности.

Сметката на премиерот Ахмет Давутоглу на Фејсбук на арапски јазик е во својство на комуникациски мост на Турција со арапскиот и исламскиот свет.Слични вести