Средба на Клаус Јоханис со Исмаил Кахраман

Романскиот претседател Клаус Јоханис се состана со претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Исмаил Кахраман

457485
Средба на Клаус Јоханис со Исмаил Кахраман

Романскиот претседател Клаус Јоханис кој престојува во официјална посета на Анкара ги продолжува своите средби и разговори.

Претседателот Јоханис се состана со претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Исмаил Кахраман.

Средбата се одржа во канцеларијата на Кахраман во Собранието.

Романскиот претседател Клаус Јоханис и претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Исмаил Кахраман најпрвин остварија средба лице в лице, а потоа учествуваа на разговорите помеѓу делегациите на двете земји.

Разговорите беа одржани зад затворени врати.Слични вести