5 од 6 осомничени кои беа приведени од страна на дежурниот мировен суд беа испратени во затвор

6-от дежурен мировно кривичен суд на Анкара донесе одлука за затворање на осомничените лица

453833
5 од 6 осомничени кои беа приведени од страна на дежурниот мировен суд беа испратени во затвор

5 од 6 осомничени кои беа приведени во рамките на истрагата во врска со терористичкиот напад во Анкара, од страна на дежурниот мировен суд беа испратени во затвор.

4 од осомничените беа пуштени на слобода под услов да се спроведува судска контрола.

9 осомничени кои беа приведени во рамките на истрагата во врска со терористичкиот напад на 13 март недела во Кизилај во Анкара, дадоа искази на републичките обвинители на Канцеларијата за истражување на злосторства против уставниот поредок кој ја води постапката.

По исказите, обвинителите 5 од осомничените поради обид за нарушување на државното единство и интегритет на земјата, квалифицирано убиство и обид за квалифицирано убиство ги изнесе пред дежурниот мировен суд од кои бараше да бидат затворени.

6-от дежурен мировно кривичен суд на Анкара донесе одлука за затворање на осомничените лица.Слични вести