Состанок на Високиот совет за стратешка соработка ќе се одржи во АНкара

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган го прифати предлогот 5-от состанок на Високиот совет за стратешка соработка меѓу Турција и Азербејџан да се одржи во Анкара

450850
Состанок на Високиот совет за стратешка соработка ќе се одржи во АНкара

5-от состанок на Високиот совет за стратешка соработка меѓу Турција и Азербејџан кој се планираше да се одржи во Баку ќе се одржи во Анкара.

Азербејџанскиот претседател Илхам Алијев по терористичкиот напад во Анкара, во знак на солидарност предложи состанокот планиран во Баку да се одржи во Анкара.

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во рамките на конкретната солидарност со Турција во борбата против тероризмот, го прифати предлогот на и му се заблагодари на претседателот Алијев за гестот.

Претседателот Ердоган минатиот месец планираше да замине во посета на Баку по повод состанокот.

Но по терористичкиот напад на 17 декември што беше извршен во Анкара, претседателот Ердоган ја одложи посетата.Слични вести