Махмут Карааслан именуван за директор на полицијата на Анкара

Карааслан долги години работеше во полициската дирекција на Анкара и по професија е експерт во борбата против тероризмот и безбедност

451128
Махмут Карааслан именуван за директор на полицијата на Анкара

На местото на директор на полицијата на Анкара беше назначен директорот на полицијата на градот Ван, Махмут Карааслан.

Досегашната функција В.Д. директор на полицијата на Анкара ја водеше Јаман Агирлар, полициски директор од втора класа.

Указот за именување на директорот на полицијата на Ван, Махмут Карааслан за директор на полицијата на Анкара беше ратификуван од страна на претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

Карааслан долги години работеше во полициската дирекција на Анкара и по професија е експерт во борбата против тероризмот и безбедност.

Досега со функцијата директор на полицијата на Анкара раководеше Јаман Агирлар, директор од втора класа.

Со указот, на местото на Карааслан, за нов директор на полицијата на Ван беше назначен Мехмет Суат Екиџи.Слични вести