Силна експлозија во Кизилај во центарот на Анкара

Силна експлозија во вечерните часови во Кизилај во центарот на Анкара... Во експлозијата има голем број повредени...

450007
Силна експлозија во Кизилај во центарот на Анкара

Во Кизилај во центарот на Анкара во вечерните часови во 18:45 часот според турско време дојде до силна експлозија.

По експлозијата на местото на настанот се испратени голем број амбулантни коли и безбедносни сили.

Во експлозијата во близина на една автобуска постојка има голем број повредени граѓани кои со амбулантни коли се префрлуваат на лекување во најблиските болници.Слични вести