Почина војникот кој беше повреден во операциите против терористите на 18 февруари

Покрај сите медицински интервенции во Воената-медицинска академија Ѓулхане, за жал не можеше да се спаси и на 10 март 2016 во 20.50 часот подлегна на повредите.

448510
Почина војникот кој беше повреден во операциите против терористите на 18 февруари

Почина војникот кој беше повреден во операциите против терористите на 18 февруари во Сур кај Дијарбакир, а кој се наоѓаше на хоспитализација во Воената-медицинска академија Ѓулхане.

Според соопштението објавено од страна на генералштабот, другарот по оружје кој на 18 февруари 2016 година во рамките на операциите против сепаратистичко терористичката организација во Сур кај Дијарбаки, покрај сите медицински интервенции во Воената-медицинска академија Ѓулхане, за жал не можеше да се спаси и на 10 март 2016 во 20.50 часот подлегна на повредите.Слични вести