Заврши операцијата не безбедносните сили во Сур кај Дијарбакир

Заедничката операција заврши во вечерните часови, рече министерот Ала

447784
Заврши операцијата не безбедносните сили во Сур кај Дијарбакир

Заврши операцијата не безбедносните сили против терористичката организацијаа ПКК во Сур кај Дијарбакир која започна на 28 ноември.

Продолжуваат активностите за пребарување и набљудување во општината.

Министерот за внатрешни работи Ефкан Ала рече дека завршија операциите во Сур.

Во изјавата за печатот, министерот Ала рече дека во Сур кај Дијарбакир од страна на припадниците на Турските вооружени сили и полицијата се водеше операција против сепаратистичко терористичката организација.

Заедничката операција заврши во вечерните часови, рече министерот Ала и потенцираше дека за зачувување на безбедноста на граѓаните, продолжуваат активностите за перабрување и набљудување во подрачјето.Слични вести