Во рамките на операциите против терористичката организација во Сур кај Дијабакир беа убиени 279 терористи

Во операциите во месноста беа кренати 206 барикади, беа уништени 365 рачни експлозиви

448222
Во рамките на операциите против терористичката организација во Сур кај Дијабакир беа убиени 279 терористи

Во рамките на операциите против терористичката организација во Сур кај Дијабакир беа убиени 279 терористи.

Според соопштението објавено од страна на Генералштабот, во операциите во месноста беа кренати 206 барикади, беа уништени 365 рачни експлозиви, а беа запленети 504 оружје и 48 048 куршуми како и 3 470 килограми материјали кои се користат во правењето на експлозивите.

Во соопштението беше истакнато дека безбедносните сили најефикасно и најостро им возвратија на сите оние коишто извршија кукавички напади врз интегритетот на земјата и илјадагодишното братство на народот и во тие рамки жртви на терористичките напади беа невините цивили.Слични вести