Чавушоглу одржа телефонски разговор со австрискиот колега Курц

На телефонскиот разговор беа разменети мислења во врска со подготовките за Самитот меѓу Турција и ЕУ што се планира да се одржи на 7 март и нерегуларната миграција

445680
Чавушоглу одржа телефонски разговор со австрискиот колега Курц

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу одржа телефонски разговор со австрискиот колега Себастијан Курц.

Двајцата министри на телефонскиот разговор разменија мислења во врска со подготовките за Самитот меѓу Турција и ЕУ што се планира да се одржи на 7 март и нерегуларната миграција.

Телефонскиот разговор беше остварен на барање на Австрија.Слични вести