Во операцијата против ДЕАШ во Кахраманмараш беа уапсени 16 лица

Лицата за кои постои основано сомнение дека припаѓаат на терористичката организација ДЕАШ беа приведени и однесени во полиција

443679
Во операцијата против ДЕАШ во Кахраманмараш беа уапсени 16 лица

Во операцијата против ДЕАШ во Кахраманмараш беа уапсени 16 лица од кои 12 од странско потекло.

Екипите на дирекцијата за борба против тероризмот, во рамките на активностите за спречување на приврзаниците на ДЕАШ кои преку Кахраманмараш со автобуси и други различни возила сакаа да заминат во Сирија, извршија рации во три различни пунктови на градот.

Лицата за кои постои основано сомнение дека припаѓаат на терористичката организација ДЕАШ беа приведени и однесени во полиција.

По сослушувањето во полицијата, осомничените беа уапсени од страна на дежурниот суд поради членство во терористичка организација.Слични вести