Претседателот Ердоган во посета на Гвинеја

Претседателот Реџеп Тајјип својата турнеја по четири замји на западна Африка ја заокружува со Гвинеја

443980
Претседателот Ердоган во посета на Гвинеја

Претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган од Нигерија отпатува за Гвинеја, четвртата и последна станица од неговата турнеја по четири земји на западна Африка.

Претседателот Ердоган на аеродромот Конакри беше пречекан од страна на гвинејскиот претседател Алфа Конде, амбасадорот на Турција во Конакри Нур Саглам и други високи функционери.

По остварените средби и разговори во Гвинеја претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во вечерните часови ќе се врати во земјата.Слични вести