Емине Ердоган свечено го отвори домот за сирачиња во Абуџа

Емине Ердоган заедно со сопругата на нигерискиот претседател Ајше Бухари свечено го отворија домот за сирачиња во Абуџа

443462
Емине Ердоган свечено го отвори домот за сирачиња во Абуџа

Во рамките на посетата на Нигерија, третата дестинација од турнејата по Африка, претседателот Реџеп Тајип Ердоган го придружува и сопругата Емине Ердоган.

Емине Ердоган заедно со сопругата на нигерискиот претседател Ајше Бухари свечено го отворија домот за сирачиња во Абуџа, кој беше реновиран од страна на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА).

На свечениот пречек, од страна на едно девојче на Емине Ердоган и беше подарено цвеќе.

Емине Ердоган симболичното пресечување на лентата го оствари заедно со Бухари и покажа големо интересирање кон децата во домот за сирачиња.

Емине Ердоган ан децата им подари низа различни подароци.Слични вести