Честитки од Ердоган до Тачи

Претседателот Ердоган по телефон го побара новоизбраниот косовски претседател Хашим Тачи и му честита за победата на изборите

440491
Честитки од Ердоган до Тачи

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган по телефон го побара новоизбраниот косовски претседател Хашим Тачи и му честита за победата на изборите.

Претседателот Ердоган на Тачи кој беше избран со гласовите на мнозинството за нов претседател на Косово, му посака успех во работата.

Претседателот Ердоган и косовскиот колега Тачи на разговорот потенцираа на значењето на унапредувањето и развојот на билатералните односи.Слични вести