„Eпоха во која терористичките организации склучуваат сојузи“

Министерот за внатрешни работи Ефкан Ала истакна дека е влезено во епоха во која терористичките организации склучуваат сојузи

436807
„Eпоха во која терористичките организации склучуваат сојузи“

Министерот за внатрешни работи Ефкан Ала на еден приватен телевизиски канал одговараше на прашања посветени на актуелниот дневен ред и притоа истакна дека е влезено во епоха во која терористичките организации склучуваат сојузи.

Министерот Ала рече: „Оние кои денеска војуваат во Сирија гледате склучиле сојуз против Турција, Франција или некоја друга земја.“

Ефкан Ала напомена дека може да дојде до нови приведувања во истрагата во врска со кукавичкиот терористички бомбашки напад во Анкара во четвртокот вечер.

Министерот за внатрешни работи Ефкан Ала во врска со терористичкиот напад во Анкара рече: „Тоа е заедничка реализирана акција на ЈПГ во северниот дел на Сирија, односно тамошната ПКК и сепаратистичко-терористичката организација ПКК во Турција.“
Слични вести