Телефонски разговор меѓу Чавушоглу и Хамонд посветен на Сирија

Мевлут Чавушоглу и Дејвид Хамонд остварија телефонски разговор во кој направија проценка на последните случувања во северниот дел на Сирија

432598
Телефонски разговор меѓу Чавушоглу и Хамонд посветен на Сирија

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со англискиот премиер Дејвид Хамонд посветен на Сирија.

Двајцата шефови на дипломатии во телефонскиот разговор направија проценка на последните случувања во северниот дел на Сирија.

Освен тоа во телефонскиот разговор беа разменети мислења и за состанокот на Меѓународната група за поддршка на Сирија што се одржа на 11 февруари во Минхен, како и во врска со случувањата по усвоената декларација на состанокот.
Слични вести