Приведен братот на Мурат Карајилан, еден од челниците на терористичката ПКК

Во едновремена операција на безбедносните сили на 14 одделни адреси против терористи на ПКК во Биреџик во округот Шанлиурфа беа приведени 13 лица меѓу кои и братот на Мурат Карајилан, еден од челниците на терористичката организација ПКК

432190
Приведен братот на Мурат Карајилан, еден од челниците на терористичката ПКК

Вчера беше приведен братот на Мурат Карајилан, еден од челниците на терористичката организација ПКК.

Во населеното место Биреџик во округот Шанлиурфа беше реализирана операција против група терористи на ПКК.

Во едновремената операција на безбедносните сили на 14 одделни адреси беа приведени 13 лица меѓу кои и братот на Мурат Карајилан, еден од челниците на терористичката организација ПКК.

Приведените по сослушувањето ќе бидат изнесени на суд.Слични вести