Турција продолжува да дотрчува на помош на настраданите земји

Турција на палестинското претставништво во Светската здравствена организација му достави финансиска помош од еден и пол милиони долари

431890
Турција продолжува да дотрчува на помош на настраданите земји

Министерството за надворешни работи соопшти дека Турција им додели помош во храна и финансиска помош на Палестина и Јемен.

Турција за активностите на болницата и здравствениот центар во Газа, на палестинското претставништво во Светската здравствена организација му достави финансиска помош од еден и пол милиони долари.

Со финансиската помош која беше доставена ќе бидат намирени потребите на 13 болници и 54 здравствени центри.

Продолжува доставувањето помош и на пријателски и братски Јемен.

6 тони хуманитарна помош тргна на пат од мерсин за јемен.Слични вести