Давутоглу ги прими претставниците на еврејските здруженија во САД

Премиерот Давутоглу синоќа во владиниот дворец на Чанкаја се состана со претставниците на американските еврејски здруженија и еврејската заедница

429880
Давутоглу ги прими претставниците на еврејските здруженија во САД

Премиерот Ахмет Давутоглу ги прими претставниците на еврејските здруженија и еврејската заедница во САД.

Давутоглу синоќа во владиниот дворец на Чанкаја се состана со Стефан Гринберг, претседател на Националниот лидерски совет, која инаку е чадор организацијата на американските еврејски здруженија и со претседателите на американските еврејски здруженија.

На приемот присуствуваа и потпретседателот на Владата Јалчин Акдоган и потпретседателите на АК Партијата Омер Челик и Фатма Бетул Каја.

Приемот се одржа зад затворени врати и траеше 1 час и 15 минути.
Слични вести