Безбедносен состанок во Анкара под претседателство на претседателот Ердоган

Синоќа под претседателство на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган се одржа безбедносен состанок во претседателската палата во Анкара

429915
Безбедносен состанок во Анкара под претседателство на претседателот Ердоган

Турција продолжува да води непрестана борба против тероризмот...

На безбедносниот состанок што се одржа под претседателство на претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган во претседателската палата во Анкара беа разгледани последните случувања во југоисточните делови на земјата.

На безбедносниот состанок учествуваат и премиерот Ахмет Давутоглу, началникот на Генералштабот генерал на армија Хуслуси Акар, министерот за внатрешни работи Ефкан Ала и потсекретарот на Националната разузнавачка служба МИТ Хакан Фидан.

На дневен ред на состанокот беа поставени последните случува во југоисточните делови на земјата и операциите кои што продолжуваат во рамките на борбата против тероризмот.

Освен Акациониот план за единство, спокојство и демократија на состанокот беше направена проценка и на безбедносни прашања.Слични вести