Во терористичкиот напад во Џизре кај Ширнак загинаа еден војник и еден полицаец

Терористите го активираа претходно поставениот експлозив а потоа извршија напад со пушки врз безбедносните сили

429818
Во терористичкиот напад во Џизре кај Ширнак загинаа еден војник и еден полицаец

Во терористичкиот напад во Џизре кај Ширнак загинаа еден војник и еден полицаец

Во рамките на операциите на безбедносните сили против терористите во населбата Сур во Џизре, терористите извршија контранапад.

Терористите го активираа претходно поставениот експлозив а потоа извршија напад со пушки врз безбедносните сили.

Во судирот кој избувна загинаа еден полицаец и еден војник, а двајца полицајци и еден војник беа повредени.

Повредените беа пренесени на лекување во државната болница на Џизре.Слични вести