Чавушоглу одржа телефонски разговори со Кери и Фабиус

Главна тема на разговорите беа случувањата во Сирија

424376
Чавушоглу одржа телефонски разговори со Кери и Фабиус

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу одржа телефонски разговори со американскиот колега Џон Кери и францускиот колега Лорен Фабиус.

Главна тема на разговорите беа случувањата во Сирија.

Чавушоглу на разговорите со колегите направи проценка на одложените преговори меѓу режимот во Сирија и опозицијата кои беа планирани да се одржат во Женева.

Причината за одложувањето на мировните преговори за Сирија планирани за 25 јануари во Женева беа одложени поради непостигнувањето согласност околу опозиционите групи кои ќе учествуваат на истите.

На разговорот Чавушоглу – Кери беа разменети мислења во врска со воздушните напади на Русија во Сирија.Слични вести