ДЕАШ новата кукла на модерното насилство

Ибрахим Калин : ДЕАШ се прекршуваат копјата на политиките за Блискиот исток, исламофобичните изјави и непријателството спрема имигрантите, на големите сили

423049
ДЕАШ новата кукла на модерното насилство

Портпаролот на кабинетот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган, Ибрахим Калин во интервјуто дадено за самиот весник Сабах се осврнува на терористичката организација ДЕАШ и вели дека преку ДЕАШ се прекршуваат копјата на политиките за Блискиот исток, исламофобичните изјави и непријателството спрема имигрантите, на големите сили. Иран, Русија, Асад и расистичките средини во Европа под изговор дека се против терористичката организација ДЕАШ всушност вложуваат напори за да ја консолидираат сопствената позиција. Токму заради тоа тие средини всушност се задоволни од постоењето на ДЕАШ и неговото варварство. Ибрахим Калин на крајот од интервјуто констатира дека, ако навистина има силна воља и желба за ликвидирање на ДЕАШ, таа за кусо време може да изчезне од светската политичка сцена.Слични вести