Куртулмуш претседател на Високиот совет за борба против дрогата

Високиот совет ќе ја определи стратегијата во борбата против дрогата и ќе изготви акционен план

409240
Куртулмуш претседател на Високиот совет за борба против дрогата

Потпретседателот на Владата Нуман Куртулмуш назначен за претседател на Високиот совет за борба против дрогата.

Куртулмуш беше назначен од страна на премиерот Ахмет Давутоглу и ќе ја координира соработката меѓу установите во борбата против дрогата.

Со определување на стратегијата во борбата против дрогата, ќе се подготви акционен план и ќе ги следи имплементациите на планот во борбата против дрогата.


Тагови:

Слични вести