Пaдна првиот снег во главниот град Анкара оваа сезона

Возачите ја прилагодуваат брзината според условите на патиштата така да нема вести за сообраќајни несреќи предизвикани од неповолното време

397905
Пaдна првиот снег во главниот град Анкара оваа сезона

Ефектот на снежните врнежи кои започнаа во утринските часови полека се намалува од час во час.

Повисоките делови на градот како што е населбата Дикмен и автопатот кој што води кон Коња град во Централна Анадолија како и приградската населба Ѓолбаши се уште се под снежна покривка од неколку сантиметри.

Екипите за чистење на слегот на Општина Анкара веднаш излегоа на терен заради фрлање сол во подрачјата каде врнежите се по обилни.

Возачите ја прилагодуваат брзината според условите на патиштата така да нема вести за сообраќајни несреќи предизвикани од неповолното време.


Тагови:

Слични вести