Терористите на ПКК масовно се предаваат на силите за безбедност

Во последните 2 години во Ширнак и неговата околина се предале 1079 терористи на ПКК

396212
Терористите на ПКК масовно се предаваат на силите за безбедност

Како што соопшти губернијата на Ширнак во изминатите денови 8 припадници на терористичката организација ПКК се предале на силите за безбедност.

Со тоа вкупниот број на терористите кои се предале на силите за безбедност во последните 2 години во Ширнак и неговата околина изнасувал 1079.

Во соопштението кое по тој повод го издаде Губернијата на Ширнак се подвлекува дека, станува збор за периодот од 21 март 2013 до 30 ноември 2015.


Тагови:

Слични вести